Nytt motiv

Look at it: is it wonderful or is it?
Nytt motiv till en T-shirt. Ser fram emot min sommarsyssla (förutom att bli uppraggad av damer)
streetartutopia.com

==============================================

"If you wanna be rich - you gotta be a bitch"


'Short on money but long on time'

För att fira mina nya skor lyssnar vi på
Paolo Nutini - New Shoes

Sidney Samson - Riverside motha F

Killarna påminner om småkusinerna, jävliga som fan men sköna!

Konsten att koka ägg eller odla mustasch

"Vad kom först, hönan eller ägget?"
Jag skulle kunna låta tankarna flyta och filosofera kring detta hur länge som helst men i detta inlägg ska jag hjälpa mänskligheten genom att berätta hur man kokar till det perfekta ägget. Ägg används i mångt och mycket och är en fantastiskt skapelse (tack hönan?).

Somliga föredrar hårdkokta ägg medan andra föredrar löskokta. Det finns även de som dricker det rått. Det sistnämnda väcker minnen långt bak i tiden då jag som liten pojke blev tvingad, av min far, att dricka rått ägg. Argumentet löd "det finns maaaaassa vitaminer i ägg som du behöver". Och se? Farsan hade rätt. Jag blev en jävligt bright en.

Min personliga favorit-konsistens när det kommer till ägg är "kaysikokta". Ett uttryck som används i Turkiet och syftar på när äggulan har färgen och lite av den mjuka konsistensen som hos en aprikos (kaysi = aprikos).

Det finns mycket att tänka på när man ska få till det perfekta ägget exempelvis redskap, typ av ägg, antal ägg etc. Det finns t.ex. flera olika typer av spisar (induktionsspis, gasspis etc.) med olika värmezoner. Kokar man fler ägg åt gången får man tänka på hur de ligger, bäst resultat blir om de ligger i jämnhöjd. Nu ska ja inte tjata mer om olika faktorer som kan sabba ditt ägg utan ge ett recept som alltid fungerar, vare sig ni är nybörjare eller erfarna ägghuvuden.

Recept (2 ägg)

- 2 ägg
- salt
- kastrull
- tidtagarur
- spis

Slå på spisplattan på max, häll vatten i kastrullen så att vattnet precis täcker äggen, kasta i en nypa salt, sätt kastrullen på plattan och läs tidningen (eller min blogg) tills det börjar koka.
När det precis börjat koka - starta uret. Efter 5 min och 34 sek (och en gnutta intuition), ta bort kastrullen, ställ ner den i diskhon och skölj med kallt vatten.

När ni kommit såhär långt undrar ni säkert varför i helvete ni ska slösa en nypa salt om det ändå ska spolas bort. Detta är bara ett tips till er som har ägg med dålig kvalité, ni vet dessa som är omöjliga att skala. Saltet löser upp det yttersta skiket i ägget och gör det lättare att skala.

< ;div style="text-align: center;">
Zooma gärna in ägget/mustaschen - mäktiga!

Jack Johnson - Sexy Plexi


Snygg hatt


http://suninthecity.wordpress.com/

Kusin vitamin

Nyår 10-11


Nyår 10-11


Nyår 10-11


Nyår 10-11


Lyckades inte undan paparazzifotografen Leyla

Tung restaurang


Tung snubbe


'
Är det den rosa granen eller mustaschen som fångar er uppmärksamhet

Fokus - skriver avhandling om perfekt kokta ägg

RSS 2.0