SAAB Automobile

-------------------------- = markerar nytt stycke!
Att minnas tillbaka till stunder mellan mig och SAAB får mig att dra på smilbanden. Högst aktuellt är det nu när SAAB riskerar att gå i konkurs.
--------------------------
Mitt första nära möte med en SAAB var mörkblå  av modell 900. Ägdes av min morbror men användes av hela familjen. Hos oss används alla familjens bilar av alla i familjen. Ja, alla! Även de utan körkort. Undra vem jag syftar på då... Sami Can!
--------------------------
Jag minns tillbaka då Ergin och jag stoltserade med våra körkort och mot våran vilja blev familjens chaufförer. En solig sommardag var vi ute på gården i Södra Ryd. Morbröderna stod på balkongerna och blickade ut, småbarnen lekte på gården. Sami, Ergin och jag var på väg till SAABen.
--------------------------
Sami rycker åt sig nycklarna, sätter sig i bilen, låser alla dörrar, ler hånfullt och pekar finger åt oss. Motorn börjar tjuta och Sami, utan ekipage, rullar sakta iväg med Ergin och mig springandes bakom. Bilen rullar över ett litet farthinder och svänger in mot gården, fortfarande med Ergin och mig med arga blickar springandes bakom.
--------------------------
Några meter innan gården finns det en (fanns) icke fungerande telefonkiosk och en lyktstolpe med en rund, grön papperskorg påmonterad. I all extas rattar Sami för mycket och kör in i lyktstolpen. Papperskorgen får en spricka och lyktstolpen blir sne. Ergin och jag börjar faller ihop av skratt och skrattet hörs högre när motorn tystnar. Allt detta utspelar sig medan balkongen är full av vuxna... kort och gott: Sami är en grym chaufför. Idag stoltserar han med sitt körkort och snor fortfarande bilar haha.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Mitt nästa möte med SAAB var en silverfärgad SAAB 9.5 aero och därefter en metallic svart SAAB 9.5 aero. Känslan i magen när man tryckte på gasen och kände av alla hästkrafter var oemotståndlig.
Nästa SAAB möte blir när jag under Chalmers arbetsmarknadsdagar blir ansvarig för SAAB. Detta är i samma veva som Spyker förhandlar med SAAB och dess framtid är osäker. Jag ska inte fortsätta med mina möten med SAAB utan hoppa direkt till 2011 och ett SAAB i kris.
När jag läser att Vladi mir Antonov godkänts av riksgälden att bli delägare i SAAB tror starkt på att den mannen kan åstadkomma nya glansår för bilmärket.

Vad lång tid frakten tar!! Snart så


Motdemonstrantens bästa strategi...

Just i denna stund läser jag på nätet om att sverigedemokraternas ungdomsförbund demonstrerar i fin fina Göteborg. Jag läser också om de många hundra fler motdemonstranter som visslar i pipor och kastar ägg för att visa deras avsky mot SD.


Jag har några funderingar kring motdemonstrationer. Då en demonstration går ut på att förmedla ett budskap, visa upp en åsikt och göra sin röst hörd genom att samlas i grupp undrar jag om inte den bästa strategin en motdemonstrant kan ha är Total Ignorans. Att inte visa någon form av intresse alls - är inte det en större förnedring (om inte den största?) än att tysta med visselpipa och kasta ägg?

Tänk dig själv som demonstrant: hur trist och misslyckat hade det inte upplevts om INGEN uppmärksamhet, vare sig den är bra eller dålig, visats? Tappar inte demonstrationen sitt syfte då? Och kan det ens kallas för en demonstration isf?

Vilken strategi mot demonstrationer är bäst tror ni? Jag finner detta intressant ur ett psykologiskt perspektiv och valde denna demonstration enbart som ett exempel.

 



Godafton - Deniz Lautréamont Bedir

Kvällen började med Putumayos avlägsnade french café platta i bakgrunden tillsammans med ett glas vin, som för övrigt förtärdes i ett IKEA vattenglas i brist på vinglas. Det förstnämnda i hopp om att avlägsna tenta-ångesten, det gick rätt fint. Eftersom dagens människor är så beroende av sina medmänniskor samt vad de sysslar med om dagarna så blottar jag kvällens aktivitet för er kära läsare. Befinner oss gör vi på ett slags gemytligt café/bar/kårhus någonstans i centrala Istanbul och avnjuter ett par öl med trevligt sällskap. Ville mest bara säga hej och ge någon slags bekräftelse på att Istanbul levererar i vanlig ordning. En kärleksförklaring från mig till er. mirakel är hemma och vilar sig efter en lång dag, var inte oroliga.
www.denizbe.blogg.se


RSS 2.0